OVER ONS

“WAT IS HET DANKBAAR WERK OM OUDERE MENSEN EEN MOOI MOMENTJE TE BEZORGEN ZODAT ZE EVEN VERGETEN DAT ZE SOMS HEEL EENZAAM ZIJN EN GEZELLIGHEID MISSEN. IK BEN HET BEDRIJF MOOIEMOMENTJES GESTART VANUIT DE VOLDOENING DIE HET MIJ GEEFT TIJDENS HET ZIEN VAN DE VREUGDE BIJ MENSEN DIE JE WAT EXTRA AANDACHT SCHENKT EN IN SOMMIGE GEVALLEN ZELFS OOK EEN STUKJE EIGENWAARDE TERUGGEEFT. “

Helaas was het voor mijn moeder niet meer mogelijk om nog alleen thuis te kunnen wonen.Vlagen van dementie, gaf ons als kinderen niet meer een fijn gevoel om haar alleen te laten.Helaas moesten wij besluiten om haar in een verzorgingstehuis te plaatsen.

 

Als dochter heb ik zo goed mogelijk geprobeerd om het haar nieuwe huis te laten worden, maar dat is was best moeilijk, mede door de kwaliteit van de zorg. Zo ben ik vrijwilligerswerk in dat tehuis gaan doen. Eén keer in de week ging ik ’s avonds helpen met het eten van de boterham in de gezamenlijke huiskamer, waar dan 14 mensen bij elkaar kwamen.

 

Mooi, dankbaar om te doen….maar het blijft een huis waar 14 mensen met elkaar moeten eten die allemaal volledig anders zijn , andere bagage hebben, andere afkomst en zelfs andere waarden en normen hebben.  Sommige hebben een vorm van dementie, de ene uit dat in boosheid en negativiteit, de ander is vrolijk en grappig, de ander stil en terug getrokken. Waar ik heel erg van geschrokken ben is dat mensen zich zo eenzaam kunnen voelen.

 

Er loopt lief personeel , maar hebben wel hun werktijden, doen hun ding en zijn altijd druk. De zinnen “ik kom zo bij u”, of “ik help u zo”, zijn heel gewoon. Maar draai het eens om, jij bent die man of vrouw die uit zijn huis is geplaatst, je zit daar de hele dag , vraagt wat en krijgt dit antwoord. Voor mij is dit niet te bevatten en doet pijn.

 

Ik ben mij gaan verdiepen in al deze mensen en heb geprobeerd om al deze 14 mensen in ieder geval één keer in de week een gezellige avond te bezorgen. Omdat ik mensen erg interessant vind en het echt uit mijn hart kwam, vond ik het een sport om al deze mensen SAMEN een geweldige avond te bezorgen ondanks hun nukken. Ieder mens verdient “Mooie Momentjes”.

 

Waarom kun je huishoudelijke werk inkopen, waarom kun je zorg inkopen, maar waarom is het raar om gezelligheid in te kopen? Dan heb je een paar uurtjes per week om naar uit te zien.

 

Dit alles heeft mij doen besluiten om destijds te starten met MooieMomentjes.